Afbreekmes advies

Tip 1
Breekmes reservemes

Kies het juiste mes voor uw materiaal.
Bekijk reservemespunt.nl om het complete assortiment te bekijken.
Ga naar reservemespunt.nl

Tip 2
Afbreekmes soorten

Kies voor precisie snijwerk voor een 9mm of 12.5mm afbreekmes. Kies voor steviger snijwerk een 18mm of 25mm afbreekmes.

Tip 3
Afbreekmes afbreken

Vervang het mes zodra het scherpte verliest om schade te voorkomen. Hierdoor is er ook minder inspanning nodig tijdens het snijden. Gebruik voor het afbreken van mes-segmenten een mes-breker. Deze wordt bij de meeste afbreekmessen meegeleverd.

Tip 4
Afbreekmes met magazijn

Kies een afbreekmes met een Cartridge. Wij hebben afbreekmessen welke 5 a 6 reservemessen kunnen bevatten. De reservemessen wisselen automatisch zodra de mes-segmenten afgebroken zijn.

Tip 5
Afbreekmes tip 5

Bestel een mes container om veilig te kunnen werken. In een mes-container kunt u om mes-segmenten afbreken en veilig opslaan. Bekijk categorie mes containers

Tip 6
Mes met snijmat

Gebruik een snijmat voor precisie snijwerk. Wij verkopen snijmatten op: www.snijmatpunt.nl

Tip 7
Mes met snijliniaal

Gebruik een rechte stalen snijliniaal met vingerbescherming. Wij verkopen deze op: www.snijliniaalpunt.nl

Tip 8
Afbreekmes meenemen

Indien u veelvuldig met afbreekmessen werkt dan is het handig om een riem-holster mee te bestellen. Bekijk al onze holsters

Heeft u meer hulp nodig om het juiste Afbreekmes te selecteren? Gebruik onze Keuzehulp

Het afbreekmes, de enige meshouder met breekbare mesdelen

Een afbreekmes is een meshouder met een uitschuifbaar mes welke uit verschillende mes-segmenten bestaat. Een afbreekmes is ook bekend als: een breekmes en een afbreekmesje. Langs ieder mesje zijn groeven aanwezig welke af te breken zijn wanneer het mesje niet meer scherp is. Na het afbreken van een mesdeel is er een nieuw scherp mesdeel beschikbaar om mee te snijden. De meeste afbreekmessen zijn uitgerust met een mes-breker aan het uiteinde van het afbreekmes. Een afbreekmes is beschikbaar met verschillende vergrendelings-mechanismes: met een auto-lock vergrendeling, een borgschroef vergrendeling en met een handmatige vergrendeling. Sommige afbreekmessen beschikken over een mes-magazijn, hierin kunnen extra mesjes opgeborgen worden. In het Engels heet het afbreekmes "cutter" en "snap-off blade".

Oorsprong van het afbreekmes

Het eerste afbreekmes is afkomstig uit Japan en is gemaakt door Olfa Corporation in 1956, het ontwerp van het eerste afbreekmes is ontstaan na een brainstorm-sessie van de heer Y.Okadais. Hij bedacht dat gebroken glas scherp is en dat chocolade repen afbreekbaar zijn. Deze denkwijze heeft hem ertoe gebracht om het eerste afbreekmes te ontwerpen. Het eerste afbreekmes was een handmatig vergrendelbaar afbreekmes. Het auto-lock mechanisme, de automatische vergrendeling van het afbreekmes, is bedacht door NT Cutter. Door de geschiedenis die het afbreekmes kent komen de beste afbreekmessen ook tegenwoordig nog uit Japan. De afbreekmes-merken: NT Cutter, Olfa en Tajima zijn alle drie gevestigd in Japan, de volledige fabricage van deze afbreekmessen vindt ook in Japan plaats. De populairste afbreekmessen zijn 9mm afbreekmesjes en 18mm afbreekmesjes. Afbreekmessen zijn ook verkrijgbaar met 25mm en 12,5mm bladen.

Heeft u meer hulp nodig om het juiste Afbreekmes te selecteren? Gebruik onze Keuzehulp

Terug naar boven


Adviespunt
Schaar, Scharen, Fiskars, Victorinox, Mundial, Kretzer Finny

Vlotte levering

Gratis verzending

Eén winkelwagen

Onafhankelijk gekeurd

Achteraf betalen

14 dagen bedenktijd

Pakketpost

Eigen voorraad